Вавринка удри по судијата, а причина беше замислете – ладна вода!

Стан Вавринка беше очигледно незадоволен од арбитражата на судијата на натпреварот против Корентан Мута, па му се нафрли со погрдни зборови.

Вавринка е прилично смирен тенисер, или барем важи за таков, но очигледно овој пат беше со краток фитил.

Причината за реакцијата на Вавринка беше ладната вода, според Вавринка недозволиво е тенисерите да добиваат премногу студена вода.

Дали мислиш дека е нормално на еден гренд слем турнир да добиете ваква вода? Зарем не може овде да добијам вода со нормална температура? Ова не е нормално“, му порача Вавринка на судијата.