Вардар му е последен клуб во кариерата: Горбок се повлекува

Сергеј Горбок и официјално ја завршува својата професионална ракометна кариера.

Белорускиот ракометар последниот професионален ангажман како ракоментар го имаше во редовите на актуелниот европски шампион Вардар.

Горбок освен во Вардар, низ кариерата настауваше уште и за Целје, Аркатон, Чеховски медведи, РН Левен и Пик Сегед.

Според „Пресбол“, Горбок и по повлекувањето од ракометот, остануваа да живее во Скопје, а навивачите ќе го сеќаваат како дел од генерацијата на играчи во Вардар кои по втор пат стапнаа на шампионскиот трон во Европа.