Вајли има нов клуб, ќе игра во Кина

Американецот со македонски пасош Џејкоб Вајли ја заврши епизодата во Бетис и во новата сезона ќе игра во Кина.

Тоа ќе биде прв азиски клуб во кариерата на Вајли кој претходно има играно во Австралија, Шпанија, Грција, Германија, Црна Гора, како и во НБА и Развојната лига.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.