Ужасна и морничава сцена: Почна да го крева тегот, а она што следеше ќе ви ги насолзи очите

Не е невообичаено спортистите да го изневерат сопственото тело, особено кога телото е тестирано до крај.

Јанош Барањаи стана еден од најпопуларните спортисти кои се натпреваруваа на Олимпијадата во Пекинг во 2008 година.

Унгарецот се натпреваруваше во кревање тегови до 77 килограми кога се здоби со една од најстрашните повреди во историјата на спортот.

За време на настапот подигна тег од 148 килограми, но притоа му се свитка десната рака наеднаш на неприроден начин.

Унгарецот само падна напред и се слушаа застрашувачки звуци и беше очигледно дека овој кревач на тегови поминува низ страшни болки.

Во еден здив ја скрши раката, ги скина лигаментите и мускулите и со неверување ја гледаше неговата млитава рака како виси во воздухот, а нозете му се тресеа од шок.

Неговото опоравување траеше две години, но на крајот успеа. Настапи на Светските и Европските првенства во 2010 година, кога го зазеде 15-то, односно 7-то место.