ТРАГЕДИЈА: Почина млад спортист за време на тренинг – неодамна го победил Ковид-19

Унгарија денес остана во шок откако беше објавено дека на само 22 години згаснал животот на надежниот борач Тод Бендегуш.

И покрај брзата реакција на Итната медицинска помош, не успеала да го спасат младиот спортис.

До трагичниот настан дошчо за време на тренинг, а причината за смртта не е позната. Како што е објавено тој пред два месеци успеа да победи вирусот Ковид 19 и притоа донирал крвна плазма потребна за лекување на други заболени од овој опасен вирус.

Тот Бендегуш беше освојувач на медали на европски и на светски првенства во младинските категории.