Теодор Симиќ е најубавата бајка во историјата на македонската кошарка

Знаевме и пред вечерашниот натпревар, но сега сме сигурни дека имаме кошаркар кој во следните 15, можеби и 20 години ќе биде дел од македонската репрезентација и сигурно ќе ја води на големи натпреварувања.

Би требало подлабоко да се прочепка, дали од осамостојувањето на Македонија, еден 17-годишник бил најефикасен на официјален натпревар на нашата кошаркарска репрезентација.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.