Суперкомпјутерот го соопшти главниот фаворит за триумф на ЕП

Суперкомпјутерот на „Опта“ го одреди главниот фаворит за триумф  на ЕП по комплетирањето на осминафиналната рунда. Суперкомпјутерот смета дека главен кандидат за конечна победа на ЕП 2024-та е репрезентацијата на домаќинот, Германија (20 отсто).

Меѓу првите три фаворити се најдоа Шпанија (19,2) и Англија (17,5 отсто). Репрезентацијата на Франција е на четвртото место со показател од 15,2 отсто.

Најмалку шанси меѓу осумте селекции за освојување на титулата и се даваат на Турција, која според Суперкомпјутерот има 3,1 отсто шанси за да го освои трофејот.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО