Судот во Бразил го „удри“ Нејмар по џеб неколку милиони

Судот во Бразил денеска го казни прославениот фудбалер Нејмар со околу 3,1 милион евра, поради кршење на еколошките прописи.

Напаѓачот на ПСЖ е казнет поради изградба на вештачко езеро без еколошки потребна дозвола од тамошните власти.

Меѓу утврдените прекршоци се и неовластено пренасочување на водотокот, како и неовластено преместување на земјата и билките. Нејмар има право да се жали следните 20 дена.

Фудбалерот на ПСЖ оваа недвижнина на која сега гради, ја купи во 2016 година, а според извештаите на локалните медиуми, цела парцела се простира на 10.000 квадратни метри, а вклучува и хелиодром и спа центар.