Скендеровски го објави списокот на македонските футсалци за Италија и Шведска

Футсал репрезентацијата на Македонија на почетокот на март ќе одигра два натпревари против Италија и Шведска во рамките на групата 10 од квалификациите за пласман на Светско првенство 2024.

Избраниците на селекторот Васко Скендеровски на 1. март и гостуваат на силната селекција на Италија. Во вториот дуел кој е на програмата на 5. март, на домашен терен играме против незгодната Шведска.

Селекторот на футсал репрезентацијата на Македонија, Васко Скендеровски, за претстојните квалификациски мечеви се одлучи можност да им даде на следните играчи:

Голмани: Антонио Петровски (Проект), Иван Стојановски (Вјоша, Косово);

Играчи: Драган Петровиќ (Проект), Таулант Исмаили (Арбен Бајрами), Иван Крстевски (Проект), Игор Леовски (Мимел Луценец, Словачка), Садат Зибери (Берналда, Италија), Јакуп Рамадани (Лигени, Косово), Мартин Мехмедовиќ (Проект), Исмет Цека (Вјоша, Косово), Даниел Де Соуза (Лозница Град, Србија), Џокица Џо Арсовски (Хохенштеин Ернштал, Германија), Еркан Сефери (Вјоша, Косово), Адријан Мицевски (Штуттгартер 2000, Германија), Зоран Левески (Арбен Бајрами), Дарко Ранготов (Проект), Марио Благојевски (Проект), Игор Стојковски (Проект);