Шокантна порака на тенисерката од Австралија: Стоев на мостот, сакав да се фрлам на пругата, а потоа..

Австралиската тенисерка Дестани Ајава, која некогаш важеше за голем талент на австралискиот тенис, се обидела да изврѓи самоубиство пред нешто повеќе од еден месец.

Ајава пред да наполни 22 години, во објава на Инстаграм, напишала дека не сакала да го дочека својот 22 роденден, што е прилично шокантен став.

Сакав да се фрлам од мостот на пругата, но тројца минувачи ме одвлекоа од таму и ме пренесоа дома“, напиша Ајава на 10 мај за својот роденден и додава:

„Не сакав да дојдам до мојот 22 роденден, но знам дека моето семејство и пријателите се среќни што сум жива. Некогаш налетите на луѓето во живот прават да се почувствувате дека не сте вредни за љубов, но ете, јас нешто научив од ова. Господ е верен и нема да дозволи да бидеш тестиран повеќе од границите на својата сила, но со тест ќе ти пружи пат кој би можел да го издржиш“, порача Австралиската тенисерка.