„Шарли Ебдо“ со подбива со Ѓоковиќ: Направија комичен стрип за неговата ситуација

Сатиричниот весник во Франција, „Шарли Ебдо“, излезе со свое видување околу Новак Ѓоковиќ и неговата епизода која трае со денови во Австралија.

Српските медиуми сметаат дека споменатиот весник претерал со сатирата, сметајки дека премногу се подбиваат на сметка на српскиот шампион.

Цртежите кои се направени од редакцијата на „Шарли Ебдо“, навистина имаат висок смисол на хумор, околу тоа што Ѓоковиќ не е вакциниран, па си тераат своја агенда.