СЕНЗАЦИОНАЛНИ најави: Интер и ПСЖ тргнуваат по Барди!

2006

Една од најреномираните спортски телевизии во свето,  „ЕСПН“ носи помалку сензационална вест за нас која вели дека една од најбогатите екипи во светот, ПСЖ го сака нашиот Енис Барди.

Притоа се вели дека „светците“ нема да имаат лесна работа при обидот да го ангажираат на „Паркот на принцовите“ сооглед на тоа што за него интерес постои и од Интер.

Одличните игри на Македонецот во финишот на сезоната дополнително му ја кренаа цената, па иако неговата вредност се проценува на 5 милиони евра, тој во Леванте има откупна клаузула од 25 милиони евра.