Сениорите немаат победа, но Јончевски и Антиќ како кадети им држеа лекции на Шпанците

Шесте досегашни натпревари меѓу Македонија и Шпанија завршија во корист на „фуријата”, вклучувајќи го и оној на Европското првенство во Литванија.

Шпанците, генерално, доминираа против нас и во дуелите на младинските селекции, со исклучок на еден натпревар на Европското кадетско првенство во Словенија во 1999 година.

Целиот текст прочитајте го на следниов ЛИНК.