Селекторот на кадетите, Стојановиќ повика дури 55 надежни македонски ракометари

Ракометната федерација на Македoнија го објавува списокот на повикани ракометари за селекција на ракометари во машка кадетска категорија за генерација родени 2004/2005 за учество на ревијален натпревар со РК Бутел во машка кадетска категорија.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ РАКОМЕТАРИ ЗА СЕЛЕКЦИЈА:
1. Иван Галевски Голман РК Алкалоид
2. Давид Брестовац Голман Котбус (GER)
3. Наум Симјаноски Голман РК Бутел
4. Никола Спасовски Голман РК Вардар 1961
5. Благој Панов Голман ГРК Тиквеш 2014
6. Марио Стојановски Лево Крило РК Вардар 1961
7. Никола Ристески Лево Крило ГРК Охрид
8. Михаел Тотиќ Лево Крило РК Пролет 62
9. Филип Бошковски Лево Крило РК Бутел
10. Александар Грујевски Лево Крило РК Алкалоид
11. Радован Ашталкоски Лево Крило РК Струга
12. Давид Јордановски Лево Крило РК Прилеп
13. Поповски Бојан Лево Крило РК Преспа Вардар
14. Давид Димевски Лев Бек РК Работнички
15. Антонио Николоски Лев Бек РК Младост 1977
16. Стојан Наумовски Лев Бек РК Младост 1977
17. Тодор Узунчев Лев Бек РК Алкалоид
18. Владимир Наумоски Лев Бек ГРК Охрид
19. Стефан Милков Лев Бек ГРК Тиквеш 2014
20. Димитрија Крстев Лев Бек МКР КЛ7 Свети Николе
21. Давор Бунчески Лев Бек РК Струга
22. Филип Адамчески Лев Бек РК Прилеп
23. Андреј Глигоров Лев Бек РК Голден Арт КЛ7
24. Енес Идризи Лев Бек РК Аеродром
25. Борјан Дамјаноски Лев Бек Холдинг Грац (AUT)
26. Мартин Димески Лев Бек РК Струга
27. Андреј Стојановски Среден Бек РК Пролет 62
28. Томислав Димковски Среден Бек РК Пролет 62
29. Бојан Гилев Среден Бек РК Металург РА
30. Петар Стојаноски Среден Бек РК Голден Арт КЛ7
31. Славчо Шулески Среден Бек ГРК Охрид
32. Илија Табаков Среден Бек МРК Борец 1950
33. Петар Цветковски Среден Бек РК Бутел
34. Дарин Омерагиќ Среден Бек РК Алкалоид
35. Немања Џигероски Среден Бек РК Енхалон
36. Мирче Калајџиоски Среден Бек Слован – (SLO)
37. Наум Тасески Среден Бек РК Вардар 1961
38. Андреј Петрушевски Десен Бек РК Вардар 1961
39. Христијан Петковски Десен Бек РК Вардар 1961
40. Кристијан Стаменковиќ Десен Бек РК Голден Арт КЛ7
41. Димитар Узунчев Десен Бек РК Алкалоид
42. Јован Даневски Десен Бек МРК Куманово
43. Давид Иванов Десен Бек ГРК Тиквеш 2014
44. Ненад Белистојаноски Десно Крило РК Еурофарм Пелистер 2
45. Александар Петковски Десно Крило РК Металург РА
46. Михаил Проданов Десно Крило РК Алкалоид
47. Лука Лешникоски Десно Крило РК Голден Арт КЛ7
48. Александар Стојменов Пивот РК Вардар 1961
49. Георгиј Спасовски Пивот РК Вардар 1961
50. Валентин Карасманакис Пивот РК Еурофарм Пелистер 2
51. Дејан Михајловиќ Пивот РК Бутел
52. Илија Чрчев Пивот РК Младост 1977
53. Матеј Тричковски Пивот РК Алкалоид
54. Дарко Пасковски Пивот РК Голден Арт КЛ7
55. Лео Дамчески Пивот РК Прилеп

Собирот за селекција е закажан на ден 13.05.2022 со почеток во 11.00 часот во Скопје во СС Автокоманда.