Се возобновува еден од најкултните скопски клубови

Македонската кошаркарска Трета лига сезонава ќе биде побогата за уште еден тим, кој е наследник на некогашен второлигаш што во осумдесетите и деведесетите години од минатиот век важеше за расадник на големи талент и во кој првите чекори ги направија многумина кои потоа имаа извонредни играчки и тренерски кариери.

Станува збор за екипата Маџари ГБ, која е реинкарнација на некогашната гордост на скопските населби Маџари, Хиподром и Триангла, но и на општина Гази Баба во целост.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.