Раскол во украинската кошарка: Најсилниот тим одби да плати котизација за учество во лигата

Украинскиот шампион од 2021 година, Прометеј нема да учествува во домашното првенство претстојната сезона ако Кошаркарската федерација не ја смени својата одлука во врска со котизацијата.

Сопственикот на клубот Владимир Дубински објави дека нема шанси да плати толку што што бара федерацијата бидејќи смета дека неговиот клуб е дискриминиран во тој поглед.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.