Повеќе од егзибиција: Федерер и Зверев срушија рекорд – пред 42.500 гледачи!

Александар Зверев и Роџер Федерер настапија во спектакуларни услови, пред голем број на публика и со тоа срушија несекојдневен рекорд.

Двајцата тенисери настапија во Мексико, верувале или не, пред скоро 43.000 гледачи, или точно 42.517, што е апсолутен рекорд.

Претходниот рекорд на ваков натпревар беше во сопственост на Кил Клистерс и Срена Вилијамс, кои пред неколку години, настапија на натпревар пред 35.000 гледачи.

Гледајки како изгледа Монументал Плаза де Торос, теренот во Мексико, тоа е импресивно.