Потврдени казните на Нејмар и Џало: Жестоко казнети од федерацијата на Франција

Дерби натпреварот кој ПСЖ пред неколку дена го загуби од Лил (0:1), донесе за една доста комплексна ситуација.

Инцидентот кој се случи во подтрибинскиот простор помеѓу фудбалерите на ПСЖ и Лил, Нејмар и Тијаго Џало, не помина без казна.

Поради агресивноста на Нејмар, тој е сега казнет од француската фудбалска федерација.

Но не само Нејмар, туку и фудбалерот на Лил, ќе мора да одработат по три натпревари суспензија.