Поранешен НБА шампион со Лејкерс тргна да ја брани Украина, го повика и Шекил О’Нил

Некогашниот украински репрезентативец Станислав Слава Медведенко им се придружи на бројни спортисти и јавни личности од својата земја во борбата за одбрана од руската агресија.

Со првиот напад што го изврши Русија, на 24 февруари, Медведенко зеде оружје в раце иако претходно немал никаква обука.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.