Помладиот од браќата Ѓорѓиеви продолжува во Полска

Одбојкарскиот македонски репрезентативен техничар, помладиот од браќата Ѓоргѓиев, Ѓорги својата кариера ќе ја продолжи во силниот шампионат на Полска.

По двете минати сезони во еден од најдобрите француски клубови, Пари, Ѓорги се реши да потпише за тимот на Алурон Вирту Завиерче.

Во својата досегашна кариера Ѓорги Ѓоргиев беше дел и од турскиот клуб Мили Пјанго, како и Марек од соседна Бугарија.

Ǵorǵi Ǵorǵiew Jurajskim Rycerzem!

🆕 Reprezentant Macedonii Północnej, półfinalista Pucharu Challenge sprzed dwóch lat, Ǵorǵi Ǵorǵiew, nowym rozgrywającym Jurajskich Rycerzy! ⚔️

Gepostet von Aluron Virtu CMC Zawiercie am Mittwoch, 20. Mai 2020

Од веќе новиот клуб во Полска, нашиот одбојкар при промоцијата беше најавен како големо засилување на тимот.