Почина човекот кој ја почна европската револуција во НБА

Еден од најпознатите светски спортски агенти почина денеска на 75-годишна возраст.

Основачот на агенцијата Интерперформансис се грижеше за кариерите на најдобрите европски кошаркари во последните две децении од минатиот век и е најзаслужен за нивната експанзија во НБА лигата.

Целиот текст можете да го прочитате на следниот ЛИНК.