Победи срцето на шампионот: Анадолу Ефес ја одбрани европската титула!

По пауза од девет години, една екипа успеа да ја одбрани титулата во Евролигата. По Олимпијакос, тоа е Анадолу Ефес кој по вторпат во низа и вторпат во својата историја стана европски шампион.

Еден од најлошите и најнеефикасни финални натпревари во историјата беше решен во последните минути во кои блескаа Василије Мициќ и Тибор Плајс.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.