Оливера Наковска Бикова е светски првак!

Оливера Наковска Бикова, една од нашите најистакнати параолимпијки од Светското првенство во Обединетите арапски емирати се враќа со големо признание.

Името таа предводена од нејзиниот тренер Бранимир Јовановски и асистентот Драган Дојчиноски, го освои златниот медал на Светското првенство во стрелаштво во Ал Аин и титулата светски шампион во дисциплината П4-Пиштол слободен избор.

За одбечежување е и тоа што Оливера во квалификациите испука одличен резултат од 538 што е најдобар во нејзината кариера