Олимписките игри во Токио пред откажува – се очекува само официјална потврда

Олимписките игри кои беа закажани и требаше да се одржат ова лето во Токио веројатно ќе бидат одложени.

Според пишувањата на бројни релевантни извори, Меѓународниот Олимписки Комитет (МОК) и организаторот на Игрите во Токио доеле одлука за одложување на Олимписките игри поради тоа што не може да се гарантира безбедноста на спортистите и навивачите поради корона вирусот.

Олимписките игри требаше да се одржат од 24. јули до 9. август, но сега во оптек се три нови термини за кои се преговара.

Можно е да бидат одложени за крајот на 2020 година, или пак за следното лета 2021 година, а крајната варијанта е 2022 година.

Podsjetimo, ranije su odgođeni Evropsko prvenstvo u fudbalu, kao i Copa America.