Официјално: Северна стана и македонската кошарка

МКФ го промени името и стана Кошаркарска федерација на Северна Македонија

По препорака на Македонскиот Олимписки Комитет, а по барање на Агенцијата за Млади и Спорт, Македонската кошаркарска федерација на денешното Собрание го промени името во Кошаркарска федерација на Северна Македонија.

Новото име е едногласно изгласано на денешното Собрание.