Новак Ѓоковиќ сепак се вакцинирал?

Првиот светски рекет, Новак Ѓоковиќ, главно предизвика критички реакции за пандемијата на коронавирус.

На почетокот на пандемијата, тој не сакаше да се вакцинира, а подоцна беше позитивен за короната.

Странските медиуми пренесуваат дека Ѓоковиќ бил гостин на музички фестивал во Њујорк каде што им е дозволен влез само на вакцинирани лица.

Тоа беше доволно за да се покаже дека Србинот е вакциниран, но нема официјална потврда.