Никола Велев сведок на пензионирањето на поранешниот тренер на Стеф Кари

Младиот македонски стручњак Никола Велев последната недела е гостин на престижниот Универзитет Дејвидсон при што имаше можност лично да присуствува на означувањето на крајот на кариерата на еден од најпознатите и најдолговечни американски колеџ тренери.

По 33 години на клупата, во пензија замина Боб Мекилоп кој ги водеше Вајлдкетс и кој му беше еден од првите тренери на Стеф Кари.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.