Незапамтена инвазија на странци во македонската одбојка: Од Бразил, Украина, САД, Австралија, Бугарија….

Македонската одбојка се чини по успехот на репрезентацијата, полека се крева од летаргијата. Во вторио дел од сезоната во домашната екипа се очекува интересна борба за шампионската титула.

Неколку екипи ангажираа интернационалци што до пред само некој период беше незамисливо. Имено Универзитет во Тетово ги ангажиреш Бугаринот Јавор Генов и Србинот Арсенија Мутапчија. Двајцата играат на позиција примач и се искусни одбојкари, така што ќе бидат одлично пополнување на тимот во којшто се Дејан Симовски, Зоран Ѓорѓески и Предраг Ѓорковск.

И тимот на Шутов од Кичево не мируваше па ги ангажираше бразилскиот примач Коељо, Србинот Суботиќ, кој исто така настапува на примачка дијагонала, како и украинскиот коректор Азаров.

Техничарот Недељко Радовиќ од Србија, примачот Ерик Тејлор Енсинг од САД, како и Австралиецот Конал Теин Мекеиниш, кој игра на позиција среден блокер се нови засилувања на Вардар.

Згора на се тука е и актуелниот шампион и лидер на табелата во моменот Џио Струмица кој во своите редови нема интернационалци, но затоа пак има низа наши репрезентативци.