Непроценлив момент: Шпанија го освои Дејвис Купот, Агут го натера Надал на солзи

Селекцијата на Шпанија го освои Дејвид Купот вечерва откако во завршната пресметка, беа подобри од селекцијата на Канада.

Двоецот Надал – Баутиста Агут им го донесоа овој трофеј на луѓето од Шпанија, каде вечерва има неизмерна радост.

Обраќањето на Агут, кој објаснуваше како Шпанија дошла до овој исклучително важен трофеј, придонесе за солзи на лицето на Надал, момент кој е непроценлив за неговите навивачи.