Ненад Димитриевиќ се најде во иделаната петорка на ВТБ лигата за изминатата недела

ВТБ лигата ја објави идеалната петорка врз основа на резултатите од играта во периодот од 18 до 24 март. Идеална петорка од ВТБ лигата (18-24 март): Ненад Димитриевиќ (УНИКС) Тајрел Нелсон (Уралмаш) Окаро Вајт (Локомотив-Кубан) Џеремаја Мартин (Јенисеи) Александар Хоменко (МБА).

Играчот на УНИКС, Ненад Димитриевиќ беше дел од победата на неговата екипа против Зенит. Нашиот интернационалец и репрезентативец имаше 32 поени, 5 скока, 9 асистенции и 38 поени рејтинг на ефикасност. Сите останати кпои беа дел од оваа петорка има послаб учинок во однос на Димитриевиќ, па може слободно да се каже дека нашиот Нено беше и играч на колото во ВТБ лигата.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО