Нема пауза за Бејл поради КОВИД19 – тој и се врати на големата љубов, на зелените терени

Герет Бејл на најдобар можен начин ја користи паузата од фудбалот, односно поради пандемијата наречена КОВИД19.

Kарантинот очигледно не му паѓа тешко на велшкиот фудбалер, кој и се посвети на својата втора љубов, на глфот.

На социјалните мрежи Бејл постави видео на кое се гледа како тој игра голф и со мајсторски перформанси и удари, ја уфрлува топката во дупките.

Поради неговата страст, Велшанецот како парола ги има зборовите „Велс, Голф, Реал Мадрид“.