Не прокиснала салата – прокиснале сертификатите

Во пресрет на почетокот на одбојкарското финале во машка конкуренција  на Македонија, помеѓу Шутово од Кичево и Џио од Струмица се крена голема прашина.

Финалето требаше првично да започне денес со почеток од 19:00 часот во Кичево, но истото вчера беше одложено за понедленик, со изговор дека прокиснала салата.

Но се поставува голем знак прашалник околу оваа причина. Се чини проблемот лежи на друго место. А истиот е во сертификатите на интернационалците.

Имено според ФИВБ, сертификатите на двајца од тројцата интернационалци на Шутова истекле на 15 ти мај,  па доколку сакат да игра сега треба да платат дополнителна сума на пари која нималку не е ефтина. Во случај да настапт без сертификат се соочуват со казна од 15.000 до 20.000 долари.

Проблем се интернационалецот од Србија, Игор Суботиќ и Украинецот Станислав Азаров, што се гледа и во приложеното.

Останува да видиме дали овој проблем ќе биде решен до понеделник или пак Шутова ќе настапи без споменатиот двоец.