Не му дозволија влез на Ѓоковиќ во Америка, но на трибини им се појави порака

Американците не го пуштија Новак Ѓоковиќ да ја посети „земјата на можностите“ и да игра на Индијан Велс, а слично ќе биде и со Мајами, но јасно е дека Ѓоковиќ има голема поддршка кај неутралната публика.

За време на еден меч на Индијан Велс, се појави порака која ги воодушеви сите фанови на Новак Ѓоковиќ.

Ослободете го Ѓоковиќ“, стоеше како натпис на маицата на еден навивач од тирибините.

Откако стана јасно дека нема да му биде дадена шанса да присуствува во Америка, Новак Ѓоковиќ ќе го гледаме на турнирот во Монте Карло.