НБА ѕвездата не сака да се вакцинира поради религијата, чека одговор на лигата

НБА лигата го претстави Правилникот дека сите играчи мора да бидат вакцинирани против ковид пред почетокот на новата сезона.

Истото важи и за навивачите кои сакаат да присуствуваат на натпревари. Билетите нема да можат да ги преземат без приложената потврда за вакцинација.

Кошаркарот на Голден Стејт, Ендрју Вигинс ќе побара од надлежните органи во Сан Франциско да се направи исклучок од религиозни причини.

Од Сан Франциско се огласија и рекоа дека нема да преземаат ништо без да се консултира со раководството на НБА лигата.

Инаку Вигинс, секој пропуштен натпревар би го чинел 350.000 долари според важечкиот договор.

Вигинс не е првите спортисти кој бара таков вид исклучок на вакцинација, главно истата не се одобрени, па ќе видиме што ќе го преземе НБА.