Највозрасниот играч во Првата лига ќе игра и во петтата деценија од животот

Ни по повеќе од две децении во македонска кошарка, ветеранот Едис Нури не планира да ја заврши својата играчка кариера и во новата сезона повторно ќе биде лидер на освојувачот на Купот, ТФТ.

Неодамна, тој го продолжи договорот на уште две сезони, а со оглед на тоа што идната недела полни 40 години, ќе остане на кошаркарските терени и во петтата деценија од животот со што ќе влезе во одбрано друштво на кошаркари кои играле на оваа возраст, како Будимир Јоловиќ, Перо Блажевски, Петар Наумоски итн.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.