На денешен ден: Првата југословенска екипа со титула во Купот на шампионите!

Петтиот ден од април 1979 година е забележан како почеток на доминацијата на југословенските клубови во Европа откако претходно, една деценија, репрезентацијата на поранешната држава беше меѓу најдобрите во Европа и светот.

Од 1970 до 1978 година, Југославија освои две светски и три европски титули, па логично беше и клубовите да почнат да жнеат трофеи на меѓународен план.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.