На денешен ден пред 32 години: Југопластика ја почна својата европска доминација!

Крајот на деветтата и почетокот на последната деценија од минатиот век во целост им припаднаа на сплитските „жолти“ кои во период од три сезони освоија три титули во тогашниот Куп на европски шампиони.

До првата од нив стигнаа на 6 април 1989 година, во финалето од завршниот турнир што се одржа во Минхен.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.