Му се случува ли на Ѓоковиќ истото како и по Ролан Гарос 2016 година?!

Тенисерот од Луксембург, Жил Милер, кој од тенисот се повлече кон крајот на минатата сезона, смета дека нешто го мачи Новак Ѓоковиќ.

Милер смета дека Ѓоковиќ има некој проблем во позадина за кој и тој не сака да исплива во јавноста, но евидентно е дека нешто многу му пречи.

Самиот Ѓоковиќ пред неколку дена зборуваше на таа тема, но неговиот став на терен покажува дека нешто му недостасува во однос на јануари кога брилјираше на Австралија Опен.

Кога Новак Ѓоковиќ играше на почеток од сезоната, мислев дека ќе има уште една доминантна сезона, како што тоа го правеше и порано. Меѓутоа, прилично се мачеше на Индијан Велс и Мајами. Не ми делуваше позитивно на теренот, го немаше тој позитивен став и онаа енергија“.

Милер тоа го спореди со проблемите на Ѓоковиќ во 2016.

Се ми оди некако и ме потсеќа на периодот кога Новак имаше проблеми околу Ролан Гарос 2016. Потоа постојано имавме чуство дека тој е лошо расположен и дека не изгледа среќен на терен, исто беше оваа година на Индијан Велс и Мајами“, констатира Милер.