Матиќ е голем цар – го покани Ибрахимовиќ на „Македонски ајвар!“

Немања Матиќ и Златан Ибрахимовиќ само неколку месеци беа соиграчи во Манчестер Јунајтед, но од нив произлезе ново другарство и познанство помеѓу двајца играчи кои потекнуваат од поранешна Југославија.

Еден Босанец, еден од Србија, но знаат на свој начин да се шегуваат.

Интересна беше нивната дискусија на друштвената мрежа Инстаграм каде Ибрахимовиќ на претходен коментар на Матиќ, му порача дека е „оригинален селјак“, па играчот на Јунајтед го покани Ибра на македонски ајвар „made in Macedonia!“.