Македонија во август ќе игра претквалификации за Светското првенство

Со неуспехот да се пласира на континенталниот шампионат, македонската кошаркарска репрезентација ќе се потсети на 2017 година.

Тогаш, првпат во својата историја играше претквалификации за Светско првенство и го заврши својот пат уште во првата фаза, во групата во која се наоѓаа уште Естонија и Косово. Сличен пат ќе има и сега, почнувајќи од август оваа година.

Целиот текст можете да го прочитате на следниот ЛИНК.