Македонија и во 2023 година ќе биде домаќин на две европски младински првенства

Веќе стана традиција, Кошаркарската федерација на Македонија да добива организација на барем два континентални шампионата во младинските категории, па ни 2023 година нема да биде исклучок.

Нашата земја ќе биде домаќин на две првенства во младинска конкуренција што ќе се одржат претстојното лето.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.