Луиџи Ламоника се пензионира

Еден од најдолговечните, но и најконтроверзи европски судии Луиџи Ламоника потврди дека ја завршува кариерата.

Во пензија заминува по 26 години судење во меѓународните натпреварувања, како во организација на ФИБА, така и на УЛЕБ и Евролига.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.