Лазаров го прекрои списокот за дуелит со Финска и Швајцарија

Капитенот и селектор на машката ракометна репрезентација, Кире Лазаров, го скрати списокот од 35 на 21 ракометар на кои ќе смета за квалификациските дуели против Финска и Швајцарија.

Ракометната федерација на Македонија денеска го објави списокот од 21 ракометар на кои Лазаров ќе смета и за кои се одлучи на споменатите натпревари.

Прво гостуваме во Финска (28-ми среда), за на втори мај (недела), нагости ни доаѓа репрезентацијата на Швајцарија.

Ова е официјалниот список со 21 ракометар за споменатите дуели: