Корона вирусот кобeн за уште една спортска легенда

Во последните денови, САД изби на врвот според заразени од новиот опасен Коронавирусот кој за жал е кобен и за голем број пациенти.

Меѓу починатите за жал е рекоредерот во НФЛ, Том Демпси, информација што е потврдена и од неговиот поранешен клуб Њу Орлеанс Светинс.

Демпси во 1970 погоди „field goal“ од 63 јарди и беше најдолгиот хит во историјата на НФЛ се до 2013 година кога Мет Пратер го сруши тој рекорд.

„Неговиот живот беше пример како да не се дозволи неволјата да ти застане на патот“, се вели во извештајот на Њу Орлеанс Светители.