Кирјос со доста остри тонови за Ѓоковиќ: Доколку на следниот меч го победам, знам како ќе славам!

Контроверзниот австралиски тенисер Ник Кирјос, гостуваше во едно отворено студио пред тениски натпревар, каде извади некои свои лични забелешки.

Меѓу останатото, тој истакна дека Новак Ѓоковиќ е крајно и болно опседнат со желба дека мора сите да го сакаат кои гледаат тенис.

Ми се чини дека српскиот тенисер Новак Ѓоковиќ е болно опседнат со желбата дека треба сите да го сакаат, јас тоа неможам да го поднесам. Следниот пат кога ќе играме, доколку го победам, ќе ја славам таа победа на негов начин и тоа пред неговите очи“, изјави Кирјос.

Кирјос секогаш бил силен на зборови и се обидувал јавно да биде експониран, но сигурно дека ваква агресивна изјава за Ѓоковиќ ќе предизвика реакции на социјалните мрежи.