Какви играчи ни стасуваат, кој и да биде селектор, за 3-4 години ќе биде на слатки маки

Вчерашното фантастично издание на Теодор Симиќ на дуелот против Шпанија, уште еднаш потсети дека македонската кошаркарска репрезентација во блиска иднина би можела да се врати на старите патеки и да го остави зад себе периодот на разочарувања кој трае од 2015 година наваму.

По четирите настапи на европските првенства во низа, дојде до смена на генерациите, а тоа резултираше со послаби резултати и не само отсуство од континенталните шампионати, туку и таворење во претквалификациите со третокласни репрезентации.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.