Каевски: Нови 10 милиони евра за спортот преку ваучер системот

Директорот на Агенцијата за млади и спорт денес во Владата го промовираше новиот ваучер за спорт за 2020 година.

Нови 10 милиони евра се распределени кон спортските федерации, спортските клубови и индивидуалните спортисти, преку системот спортски ваучер за 2020 година.

📈Ги зголемивме средствата и изворите на финансирање што ќе значи нови спортисти и спортски клубови, како и развој на постоечките.

❗️Ја користам оваа прилика да упатам апел до сите компании и правни субјекти кои што остваруваат добивка, да бидат општествено одговорни и да реализираат што е можно поголем број на ваучери, со што директно ќе го поддржат спортот во нашата држава🇲🇰.

✅ Нови 10 милиони евра се распределени кон спортските федерации, спортските клубови и индивидуалните спортисти, преку…

Gepostet von Darko Kaevski am Donnerstag, 13. Februar 2020