Кадетите објаснија: Како се пее химната до крај, дури и кога ќе ви ја прекинат

Кадетите на македонската ракометна репрезентација успеаја во големото финале да ја побдат Швајцарија со 24:22 и да си обезбедат пласман на ЕП2024 и СП идната година.

Но покрај храбрата игра на кадетите на Македонија, натпреварот од навивачка гледна точка го одбележа уште еден важен момент.

При интонирањето на химната од организаторот беше направен мал превид и химната беше прекината на половина, но тоа не ги поколеба ракометарите да ја успеат до самиот храј, спомнувајки ги во неа и македонските револуционери.