Илиевски открива: Кој го измисли изразот „Леле, луѓе, што направивме“…

На десетгодишнината од најголемиот успех во историјата на македонскиот репрезентативен спорт, главниот протагонист во победата против Литванија, Владо Илиевски ја раскажува приказната за тоа како дошло до неговата легендарна изјава.

Непосредно по тој триумф, струмичанецот даде изјава за телевизијата Сител која вршеше директен пренос од натпреварот и го изговори она „Леле, леле, што направивме, радувај се Македонијо!“ Фразата си има своја историја.

Целиот текст и изјавата на Илиевски прочитајте ги на следниот ЛИНК.