Илиевски оди на сигурно – го донесе ветеранот од Блокотехна во АВ Охрид

Кошаркарскиот колектив АВ Охрид, по назначувањето на Марјан Илиевски за нов тренер на клубот, а првиот нов член на охридската екипа ќе биде добриот познаник на Илиевски од Блокотехна, Данило Мијатовиќ.

36 годишниот кошаркар ќе биде сигурно еден од столбовите на екипата, гледајки по неговото резиме, тој и Илиевски одлично соработуваа во Блокотехна а сигурно исто ќе имаат беспрекорна соработка и во Охр ид.

Мијатовиќ минатата сезона беше прогалсен за МВП во БИБЛ лигата, која Блокотехна ја освои за прв пат во своето постење.